7 Kasım 2012 Çarşamba

TTB: "Aile hekimlerinden işgal parası istenmesi hukuka aykırıdır"

TTB: Aile hekimlerinden geriye dönük ecrimisil (isgal parasi) istenmesi hukuka aykiridir.

Türk Tabipleri Birligine son dönemde yapilan yogun basvurulardan, aile hekimlerine, Aile Hekimligi Merkezi olarak kullandiklari kamuya ait tasinmazlara iliskin olarak, geriye dönük ecrimisil adi altinda kullanim bedeli talep edildigi anlasilmistir. Basvurularin incelenmesinde, söz konusu talebin, özellikle pilot uygulama dönemine iliskin tahakkuk ettirildigi görülmektedir.

Ecrimisil, devlete ait tasinmazlarin idarenin izin ve onayi olmaksizin kullanilmasi nedeniyle ödenen bir tür tazminat olarak nitelenmektedir. Oysa, aile hekimligi birinci basamak kamu saglik hizmetinin bir parçasi olup kullanilan tasinmazlar da idarelerin izin ve onayi ile kullanilmistir. Bu nedenle ecrimisil talep edilmesi hukuka aykiridir. Milli Emlak Müdürlügü’nce teblig edilen ecrimisil tahakkuk belgesine karsi aile hekimlerinin tebligden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesine basvuru hakki bulunmaktadir.

Aile hekimlerinin, ecrimisil tahakkukuna karsi Türk Tabipleri Birligi Hukuk Bürosu tarafindan hazirlanan tip dilekçeyi kendi bilgilerine uygun olarak düzenleyerek idare mahkemelerine basvuru yapmalari mümkündür.

Dilekçe için tiklayiniz

TÜRK TABIPLER BIRLIGI

Etiketler : aile hekimi, saglik bakanligi, aile sagligi merkezi, asm, ecrimisiluyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder