4 Kasım 2012 Pazar

Aile hekimleri, kendi ilçesinde nöbet tutacak

Aile hekimlerinin nöbet tutmalariyla ilgili ayrintilar belli oldu. Aile hekimleri, görev yaptiklari mülki sinirlardaki saglik tesislerinde nöbet tutabilecek.

Yatakli tedavi kurumlari, seyyar hastaneler, agiz ve dis sagligi merkezleri ve 112 Acil saglik hizmetlerinde tutulan nöbetler için ücret ödenecek. Hekimlere mesaî saati içinde ise nöbet tutturulmayacak.

Saglik Bakanligi Müstesari Nihat Tosun imzasiyla yayimlanan 'Aile hekimlerinin ve aile sagligi elemanlarinin hastane nöbetleri' konulu genelgede, zorunlu nöbetin ayrintilarina yer verildi. Genelgeye göre hekimler, görev yaptiklari ilçedeki saglik tesislerinde nöbet tutacak. Örnegin Sanliurfa ili Siverek Devlet Hastanesi'ndeki nöbet, ancak Siverek ilçe merkez ile beldelerinde görev yapan çalisanlara yazilabilecek. Ayrica, saglik tesislerindeki personel doluluk oraninin belli bir yüzdenin altinda olmasi gerecek. Aile hekimligi çalisanlarina mesai saatleri içinde nöbet tutturulmayacak. Aile hekimligi çalisanlarina istegi disinda nöbet tutturulabilmesi için saglik tesisinin büyüksehir belediye sinirlari disinda olmasi gerekecek. Pratisyen hekim doluluk oraninin ve fiilen çalisan pratisyen hekimlerin yüzde 60'tan asagi olmasi sarti aranacak. Bu kriterler dogrultusunda ilgili bashekimlik, ihtiyaci belirleyerek personel talebinde bulunacak. Halk Sagligi Müdürlügü'nün uygun görüsüyle Il Saglik Müdürlügü'nün alacagi onay neticesinde görevlendirme yapilacak. Tek aile sagligi biriminin bulundugu aile sagligi merkezindeki aile hekimligi çalisanlarina nöbet görevi verilmeyecek. Aile hekimligi çalisanlarina mesai saatleri içinde nöbet tutturulmayacak.

Mynet

Etiketler : aile hekimi, nöbet, saglik bakanligiuyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder