4 Kasım 2012 Pazar

Askerlik muayenesini artık aile hekimleri yapacak

Yeni Askerlik Kanunu'yla birlikte askerlik muayenesi artik aile hekimleri tarafindan yapilacak.

Konuyla ilgili toplanti Diyarbakir Halk Sagligi Müdürlügü ve Diyarbakir Askerlik Subesi Baskanligi'nin isbirligi Diyarbakir Egitim Arastirma Hastanesi Konferans Salonunda yapildi.

Toplantiya Halk Sagligi Müdür Yardimcisi Seyfettin Saribas, Diyarbakir Askerlik Subesi Baskani Binbasi Murat Kurnaz ve çok sayida aile hekimi katildi.

Halk Sagligi Müdür Yardimcisi Seyfettin Saribas ve Diyarbakir Askerlik Subesi Baskani Binbasi Murat Kurnaz'in yaptigi sunumda su konulara yer verildi:

"1111 sayili askerlik kanununun 14. maddesinde yapilan degisiklik ile yükümlülerin saglik muayeneleri Türk Silahli Kuvvetleri Saglik Yetenegine iliskin yönetmeliginde belirtilen usul ve esaslara göre yapilacaktir. Bu muayeneler askerlik subesinin bulundugu yerde öncelikle varsa kayitli oldugu aile hekimi tarafindan yoksa en yakin resmi sivil saglik kurulusunda veya asker hastanelerinde tek tabip tarafindan yapilacaktir."

(Salih Keskin - ILKHA)

Etiketler : aile hekimi, askerlik, muayeneuyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder