2 Kasım 2012 Cuma

Sağlık Bakanlığı'ndan 'Güvenli İnternet' basın duyurusu

Saglik Bakanligi bitkisel ürünlerin endikasyon (tedavi edici etki) belirtilerek reklam, tanitim ve satislarini yapan, güvenli olmayan internet sitelerini yayinladi.


DUYURU

Bazi internet sitelerinde bitkisel ürünlerin endikasyon (tedavi edici etki) belirtilerek reklam, tanitim ve satislari yapilmaktadir. Internet üzerinden, içerikleri belli olmayan birçok bitkisel ürün ve/veya gida takviyesi gibi ürünlerin satisi kamu sagligini ciddi ölçüde tehdit eder hale gelmistir. Kurumumuza ulasan sikayetlerden ve basin yayim organlarinda yer alan haberlerde bu tür ürünlerin zaman zaman ölümlere sebebiyet verdigi görülmektedir.

Kurumumuzca tedavide etkinligi ve emniyeti kanitlanmamis olan, söz konusu ürünlerin tüketicilere aldatici ve yaniltici reklamlarla tanitiminin engellenmesi için her türlü platform da yogun gayret sarf edilmektedir. Bu kapsamda son olarak Bilgi Teknolojileri Iletisim Kurumuyla müsterek çalismalar baslatilmistir. Saglik beyaninda bulunarak bitkisel ürün ve/veya gida takviyesi ürünlerinin reklam ve satisini yapan internet siteleri, güvenli internet kullanicilarina kapatilmasi için online ihbar olarak Bilgi Teknolojileri Iletisim Kurumuna bildirilmekte, Bilgi Teknolojileri Iletisim Kurumunun yapacagi incelemenin ardindan bu siteler, güvenli internet kullanicilarinin erisimine kapatilmaktadir. Kurumumuzca proje kapsaminda yapilan çalismalar neticesinde tespit edilip Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumuna online ihbar edilen internet sitelerinin isimleri asagida yer almaktadir.

Bu vesile ile vatandaslarimizdan yürüttügümüz bu çalismalara destek olmalarini, internet üzerinden ilaç veya ilaç gibi reklam yaparak ürün satan siteler konusunda hassas davranmalarini ve bu tip reklamlara maruz kalmak istemeyen vatandaslarimizin güvenli internet kullanicisi olmak gibi bir alternatiflerinin oldugunu önemle hatirlatiriz.

Kamuoyuna saygiyla duyurulur.

Duyurunun eki için tiklayiniz

Etiketler : güvenli internet, saglik bakanligi, reklam, ilaç, bitkiseluyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder