8 Kasım 2012 Perşembe

Aile Hekimliğinde nöbet danıştaylık

Türk Saglik-Sen aile hekimlerine ve aile sagligi çalisanlarina nöbet tutmalarini düzenleyen genelgenin iptali için Danistay'a basvurdu.

Danistay'da açilan davada aile hekimlerine ve aile sagligi çalisanlarina belirli yatakli tedavi kurumlarinda nöbet tutmalari uygulamasi getirilmesinin Anayasa'ya aykiri oldugu ifade edildi.

Bu görevlendirmelerin, kisinin temel hak ve hürriyetlerinden olan çalisma hakkinin sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bagdasmayacak surette sinirlandirilmasi anlamini tasidigina dikkat çekildi.

Genelgenin dayanagi olan kanun hükmünde "ihtiyaç ve zaruret hasil olmasi" ibareleri ile "genel, sinirsiz, esaslari ve çerçevesi belirsiz" bir düzenleme yapildigi vurgulandi.

Dava dilekçesinde söz konusu düzenlemenin ayni zamanda Aile hekimleri ve aile sagligi elemanlarinin kendi istegi disinda uzmanligi olmayan alanda nöbet tutarak çalistirilmasi sistemin özüne ve kamu yararina da aykiri oldugu belirtildi.

Söz konusu genelgenin ilgili hükümlerinin yürütmesinin durdurularak iptali istendi. Ayrica açilan davada genelgenin dayanagi olan 5238 Sayili Aile Hekimligi Kanunu'na eklenen hükmün de iptali için Anayasa Mahkemesine gönderilmesi talep edildi.

Etiketler : Aile Hekimi,Aile Sagligi Elemani, Nöbet, saglik bakanligi, danistayuyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder