9 Kasım 2012 Cuma

Gata'da doktor krizi: 20'yi aşkın hekim emeklilik istedi

Haydarpasa Gülhane Askeri Tip Akademisi'nde (GATA) doktor krizi yasaniyor. 20'yi askin hekimin emekliligini istedigi, bazi polikliniklerin kapanmayla karsi karsiya kaldigi iddia ediliyor.

Yasanan doktor sikintisi yüzünden bazi bölümlerde sivil hastalar için randevular 3 ay sonraya veriliyor. Doktorlarin GATA'dan ayrilma istegi sebebiyle bazi polikliniklerin kapanma tehlikesiyle karsi karsiya kaldigi belirtiliyor. Bir süreden beri yasanan sikinti GATA yetkilileri tarafindan giderilmeye çalisilirken, bu durumun tedavi hizmetlerine de yansidigi belirtiliyor.

GATA kaynaklari, doktorlarin memnuniyetsizligini iki sebebe bagliyor. Birincisi büyük özel hastanelerden gelen cazip teklifler. Zaten emeklilik yasi gelen profesör ve doçent statüsündeki doktorlar ekonomik durumu da göz önünde bulundurarak gelen tekliflere sicak bakiyor. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre ikinci sebep, bu yilki atamalarda hayata geçirilmesi düsünülen 'doktor komutan' projesi. Uzun yillardir ordu komutanliklarindan doktor olmayan kisiler GATA'ya komutan olarak ataniyordu. Bunun gerekçesi olarak da doktorlarin komuta sorumlulugundan siyrilarak kendi isleriyle daha etkin ilgilenebilmesi olarak gösteriliyordu. Ancak bu durum hasta sagligiyla ilgili önemli konularda karar alinirken sikintilara yol açiyordu. Bu yüzden Istanbul'da bulunan Haydarpasa GATA'da böyle önemli bir degisiklige gidilecegi ifade ediliyordu. Ayrica, GATA Komutanligi'nin da tümgeneral yerine tuggeneral seviyesine düsürülmesi planlaniyordu. Ancak bu proje bir yil ertelendi.

Etiketler : gata, gülhane askeri tip akademisi, hekim, istifalogo uyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder