6 Kasım 2012 Salı

Anne sevgisi zekayı artırıyor!

Üç yasindaki 2 çocugun beyin filmlerindeki fark soke etti. Bilim adamlari: Sebebi, annelerin muamelelerindeki sevgi ve alaka ile ilgili...

Bilim adamlari tarafindan yayimlanan 3 yasindaki iki çocugun beyin filmleri, görenleri soke etti. Iki beyin arasinda büyüklük konusunda muazzam fark oldugu görülürken, büyük olan beyinde daha az leke ve daha az karanlik bölge oldugu fark edildi. The Sunday Telegraph gazetesindeki habere göre, büyük olan beyin, annesi tarafindan ihtimamla bakilan normal bir çocuga, küçük beyin ise annesi tarafindan son derece ihmal edilen bir çocuga ait. Arastirmacilar, küçük beyinde digerinde olan en temel bölgelerin bulunmadigini ifade ettiler. Büyük beyne sahip olan çocugun ileride daha zeki olacagi, sosyal maharetlerinin de daha fazla olacagi kaydedildi. Küçük kalmis beyne sahip çocugun ise uyusturucu müptelasi olma, suç isleme ihtimalinin daha fazla oldugu dile getirildi. Keza bu çocukta akil hastaliklari ve ciddi saglik problemleri basgöstermesi de ihtimal dahilinde.


10.30.2012an.jpg

BEYIN FILMI
Bilim adamlarina göre, sevgi ile büyüyen çocuklarin beyinleri büyük ve normal gelisirken, sevgisiz çocuklarin beyinleri ise daha küçük kaliyor.

Etiketler : anne, sevgi, beyin, çocuk, The Sunday Telegraphlogo uyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder