6 Kasım 2012 Salı

Aile Hekimleri Sıkıntıda

30 Agustos itibariyle Aile Hekimlerine verilerinizi gönderin diye bir resmi yazi ulasmis degil...

Bakanlik resmi yazi ile 01 Agustos 2012'den itibaren Aile Hekimlerinin Saglik-Net'e veri gönderemeyecegini duyurdu. Bugün 30 Agustos ve Aile Hekimlerine verilerinizi gönderin diye bir resmi yazi ulasmis degil.

Bazi AHBS yazilim firmalari Bakanligin Saglik-Net'i zaman zaman açtigini söyleyerek programlarinda güncelleme yaptilar ve bir kisim Aile Hekimi veri göndermeyi denedi.Ancak basarili olamadi. Bir kisim veriler gitti, bir kisim gitmedi, bir kisim hatali gitti. Bakanliktan bu konuda Aile Hekimlerine ulasan resmi bir bildirim mevcut degil. AHBS yazilim firmalari destek telefonlarinda problemin Saglik-Net'ten kaynaklandigini söylüyorlar.

Bazi Lisansli AHBS yazilimlarida Saglik-Net'in test asamasinda oldugunu söyleyerek henüz hiç güncelleme yapmadilar.

AHEF yetkililerinin Bakanligin teknik ekibi ile görüsmelerinde de sorunun  Lisansli AHBS yazilim firmalarinda oldugu söylendi.

Sonuç olarak Aile Hekimleri verilerini gönderemedi. Ay sonu geldi performans hesaplamasi yapilacak, Aile Hekimleri huzursuz.
Bebek  ve yeni hasta atamasi 1 aydir yapilamiyor, 1.basamak saglik hizmeti aksiyor, sistem çökmüs durumda.
ESK çalismiyor, hastalarin bilgilerine ulasilamiyor; Aile Hekimleri hergün raporlarin,sorumluluklarin altina imza atiyor, gereksiz ve ciddi riskler aliyor.
Konya Yunak gibi yerlerde Aile Hekimleri nöbetlerle ugrasirken birde Saglik net problemleri Aile Hekimlerini çileden çikardi.
AHBS yazilimlarina lisans veren yetkililer simdi onlari suçluyor ama yaptirim uygulamiyor.

AILE HEKIMLERI SIKINTIDA! ÇÖZÜM BEKLIYORLAR !

Kaynak: AHEF

Etiketler : aile hekimi,saglik-net, ahef,uyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder