7 Kasım 2012 Çarşamba

Aile Hekimliği geçiş ve ayrılışlarla ilgili genelge

Saglik Bakanligi Türkiye Halk Sagligi Kurumu tarafindan Aile Hekimligi geçis ve ayrilislarla ilgili genelge yayimlanmistir.

T.C.
SAGLIK BAKANLIGI
Türkiye Halk Sagligi Kurumu Baskanligi

Sayi: B101HSK0710000   09.07.2012
Konu: Aile hekimligi

663 sayili Saglik Bakanligi ve Bagli Kuruluslarinin Teskilat Görevleri Hakkinda Kanun Hükmünde Kararname kapsaminda, Bakanligimiz merkez ve tasra teskilati yeniden yapilandirilmistir.

Aile hekimligi uygulamasina geçis ve aile hekimligi uygulamasindan ayrilma islemleri ile ilgili olarak asagidaki açiklamalarin yapilmasina ihtiyaç duyulmustur.

5258 Sayili Aile Hekimligi Kanunun 3 üncü maddesinin 1 inci fikrasinda "Saglik Bakanligi; Bakanlik veya diger kamu kurum veya kuruluslari personeli olan uzman tabip, tabip ve aile sagligi elemani olarak çalistirilacak saglik personelini, kendilerinin talebi ve kurumlarinin veya Bakanligin muvafakati üzerine, 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu ile diger kanunlarin sözlesmeli personel çalistirilmasi hakkindaki hükümlerine bagli olmaksizin, sözlesmeli olarak çalistirmaya veya bu nitelikteki Bakanlik personelini aile hekimligi uygulamalari için görevlendirmeye veya aile hekimligi uzmanlik egitimi veren kurumlarla sözlesme yapmaya yetkilidir." ve 3 üncü fikrasinda "Sözlesmeli olarak çalisan aile hekimi ve aile sagligi elemanlari kurumlarinda ayliksiz veya ücretsiz izinli sayilirlar ve bunlarin kadrolari ile iliskileri devam eder. Bu personelin, sözlesmeli statüde geçen süreleri kazanilmis hak derece ve kademelerinde veya kidemlerinde degerlendirilerek her yil islem yapilir ve bunlar talepleri halinde eski görevlerine atanirlar. Sözlesmeli personel statüsünde çalismakta iken aile hekimi ve aile sagligi elemani statüsüne geçenlerden önceki sözlesmeli personel statüsüne dönmek isteyenler, eski kurumlarindaki bos pozisyonlara öncelikle atanirlar ve bu madde kapsamindaki çalismalari hizmet sürelerinde dikkate alinir." hükmü bulunmaktadir.

Bu kapsamda;

1. Bakanligimiz ve bagli kuruluslarinda görev yapan personelin, aile hekimligi yerlestirme islemi ve yerlestirme islemi neticesinde bos pozisyona yerlesmesi durumunda, Temel Saglik Hizmetleri Genel Müdürlügümün 28/03/2011 tarih ve 11017 sayili aile hekimliginde muvafakat islemleri konulu yazi çerçevesinde islem tesis edilecek ve bu yazi çerçevesinde kurumlarindan muvafakat almis sayilacagindan kendilerinden ayrica bir izin yazisi talep edilmeyecektir.

2. Yerlestirme islemi sonucunda sözlesme imzalanacak personelin ilgili kuruma bildirilmesi ve personelin kadrosunun görev yaptigi kurumda kalmasi kaydiyla görev yaptigi kurum tarafindan ücretsiz izne ayrilmasi sonucu Halk Sagligi Müdürlügü tarafindan sözlesme imzalatilarak aile hekimligi biriminde görevine baslatilacaktir.

3. Türkiye Halk Sagligi Kurumu disindaki, Bakanligimiz ve bagli kurulus personelinden aile hekimligi uygulamasi kapsaminda "aile sagligi merkezlerine" (ASM) atanan ve daha sonra ücretsiz izine ayrilanlar, 663 sayili Kanun Hükmünde Kararname geregi 19 Mart 2012 itibariyle Türkiye Halk Sagligi Kurumu tasra teskilati kadrolarinda görünmektedirler. Bu durumda olanlardan sözlesmelerinin herhangi bir nedenle fesih edilmesi durumunda, yukarida belirtilen hüküm çerçevesinde, kurumlar arasi kuraya ve döneme bagli kalmaksizin eski görev yerlerine atamalarinin yapilmasi için, aile hekimligi uygulamasina geçmeden önce görev yaptigi saglik biriminin devredildigi Bakanlik veya bagli kurulusa bildirilerek, ilgili kurumun imzaya yetkili makaminca da eski görev yerine atamasi yapilacaktir.

Bilgilerinizi ve geregini rica ederim.

Prof. Dr. Nihat TOSUN
Bakan a.
Müstesar

Dagitim:
Geregi

A plani

logo uyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder