8 Kasım 2012 Perşembe

Aile Hekimlerini joker yaptılar!

5258 Sayili Aile Hekimligi Kanunu’nda 4 Temmuz 2012 tarihinde yapilan degisiklikle aile hekimlerine ve aile sagligi elemanlarina, kamu hastaneleri ve 112 istasyonlarinda nöbet tutmanin usul ve esaslarini içeren maddeye tepkiler sürüyor.

5258 Sayili Aile Hekimligi Kanunu’nda 4 Temmuz 2012 tarihinde yapilan degisiklikle aile hekimlerine ve aile sagligi elemanlarina, kamu hastaneleri ve 112 istasyonlarinda nöbet tutmanin usul ve esaslarini içeren maddeye tepkiler sürüyor.

Konuya iliskin Istanbul Tabip Odasi bugün bir basin toplantisi düzenledi. Toplantiya Istanbul Tabip Odasi Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoglu, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Fethi Bozçali ve Dr. Ümit Sen katildi.

Dr. Ali Çerkezoglu yaptigi konusmada, büyük propagandalarla getirilen Aile Hekimligi Sistemi’nin tüm Türkiye’de ve Istanbul’da da iki yilini doldurmadan sistemsizligin adi haline geldigini belirtti. Aile Hekimlerinin bir joker gibi kullanildigini, ihtiyaca göre 112, Acil Servis neresi olursa orada görevlendirerek saglik hizmetlerinin yamali bohça haline getirildigini ifade etti. Saglik hizmetlerinin böyle bir anlayisi kaldirmayacaginin altini çizen Dr. Çerkezoglu , “Daha önce genelge kilifiyla getirdikleri yasalari simdi hukuk kilifi geçirilerek önümüze koyuyorlar, Anayasaya ve uluslararasi sözlesmelere aykiri bu uygulama durdurulmalidir” dedi.

Dr. Ali Çerkezoglu’nun ardindan hazirlanan basin açiklamasi Dr. Fethi Bozçali tarafindan okundu. Dr. Bozçali açiklamada, bu yasanin Türk Tabipleri Birligi ve Istanbul Tabip Odasi’nin tüm itirazlarina ragmen Hükümet’in tek tarafli kabulüyle yasalastigini ancak Anayasa’da da yeri olan Angarya çalismayi kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Genel Pratisyenlik ya da Aile Hekimligi olarak adlandirilan uzmanlik alanlarinin ayri birer tip disiplini oldugunun altini çizen Dr. Bozçali, birinci basamak saglik alaninda hizmet veren saglik çalisanlarinin ikinci basamak acil birimlerinde ya da 112 gibi daha özgün bir mesleki deneyim gerektiren birimlerde çalistirmanin bilimsel bir dayanagi olmadigini ve nitelikli saglik hizmetinin ortadan kalkacagini ifade etti.

Dr. Fethi Bozçali, birinci basamak ve acil saglik hizmet sunumlarinda yasanacak sikintilara ortak olmayacaklarini bir kez daha hatirlatarak Türk Tabipleri Birligi’nin adi geçen torba yasanin iptali için de Anayasa Mahkemesi sürecini isletmek için gerekli ön adimlari atmaya basladigini duyurdu.

Etiketler : aile hekimi,istanbul tabip odasi,aile sagligi elemaniuyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder