3 Kasım 2012 Cumartesi

Sağlık İstatistikleri Yıllığı 2011

Saglik Bakanligi Saglik Arastirmalari Genel Müdürlügü tarafindan Saglik Istatistikleri Yilligi 2011 yayimlanmistir.

Saglik Istatistikleri Yilligi 2011 ile ilgili Genel Açiklamalar

"Saglik Istatistikleri Yilligi 2011’de yer alan indikatörlere ait degerlerler hesaplanirken uluslararasi tanimlar ve standartlar kullanilmis olup geçmise yönelik veriler bu tanimlar ve standartlar dogrultusunda revize edildi.

Bölümler ilgili detayli açiklamalari bölüm sonlarinda bulunan bilgi notlarinda edinebilirsiniz.

Tüm bölümlerde yer alan uluslararasi karsilastirmalar asagidaki 4 kaynaktan alindi;

1. Dünya Saglik Örgütü Cenevre Ofisi’nin online veri tabani “Global Health Observatory” (http://www.who.int/gho/en/), 194 ülkenin verisini içermektedir. DSÖ Avrupa Bölge Ofisinin veri tabanindan (Health for All-HFA, http://data.euro.who.int/hfadb/) farkli olarak bu veri tabaninda, ülkelerin beyan ettikleri veriler degil DSÖ tarafindan yapilan projeksiyonlar yer almaktadir. DSÖ, ülkeler arasi karsilastirma yapabilmek için ülkelerin verilerini projekte etmektedir.

2. Dünya Saglik Örgütü’nün “World Health Statistics” raporu (http://www.who.int/ gho/publications/world_health_statistics/en/index.html), her sene Mayis ayinda Dünya Saglik Asamblesi’nde dagitilmaktadir. Raporda yer alan veriler Global Health Observatory veri tabaninda yer alan verilerdir. Raporda yer alan en son veriler, raporun yayinlandigi yildan 2 sene öncesine aittir. 2012 yili içerisinde yayinlanan “World Health Statistics 2012” raporunda yer alan ülkelerin verileri 2010 veya en son mevcut olan yila aittir.

3. OECD online veri tabani “OECD Health Data”da yer alan veriler, ülkelerin beyanina göredir. Bu nedenle DSÖ veri tabaninda yer alan verilerle uyumsuzluklar olabilmektedir. Saglik harcamalarina iliskin veriler özellikle OECD Health Data’dan elde edilmektedir. Veri tabanindaki en son veriler, 2 sene öncesine aittir. “OECD Health Data 2012” veri tabaninda ülkelerin en yeni verisi 2010 yili veya ulasilabilen en son yila aittir.

4. “OECD Health at a Glance”, OECD Health Data veri tabaninda yer alan veriler analiz edilerek hazirlanan bir rapordur.

Uluslararasi karsilastirma yapilan bölgeler ve içerdigi ülkelerin isimleri asagida yer almaktadir;

1. DSÖ Avrupa Bölgesi: Almanya, Andora, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Birlesik Krallik, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ermenistan, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kibris, Gürcistan, Hirvatistan, Hollanda, Irlanda, Ispanya, Israil, Isveç, Isviçre, Italya, Izlanda, Karadag, Kazakistan, Kirgizistan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Moldova, Monako, Norveç, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Sirbistan, Slovakya, Slovenya, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna, Yunanistan

2. Orta-Üst Gelir Grubu Ülkeler (Kisi Basi Gayri Safi Milli Hasilasi 4.036$ ile 12.475$ arasinda olan ülkeler): Antigua ve Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Botswana, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Cook Adalari, Çin, Dominik Cumhuriyeti, Dominika, Ekvador, Gabon, Grenada, Güney Afrika Cumhuriyeti, Iran, Jamaika, Karadag, Kazakistan, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Letonya, Libya, Litvanya, Lübnan, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Meksika, Nambiya, Nauru, Palau, Panama, Peru, Romanya, Rusya, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Sirbistan, Surinam, Seyseller, Sili, Tayland, Tunus, Türkiye, Uruguay, Ürdün

3. Üst Gelir Grubu Ülkeler (Kisi Basi Gayri Safi Milli Hasilasi 12.476$ ve üzeri olan ülkeler): Andora, Avustralya, Avusturya, Bahama, Bahreyn, Barbados, Belçika, Brueni, Kanada, Hirvatistan, Güney Kibris, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ekvatoryal Gine, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Izlanda, Irlanda, Israil, Japonya, Kuveyt, Lüksemburg, Malta, Monaco, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Oman, Polonya, Portekiz, Katar, Kore, San Marino, Suudi Arabistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, Ispanya, Isveç, Isviçre, Trinidad&Tobago, Birlesik Arap Emirlikleri, Birlesik Krallik, ABD

4. Avrupa Birligi: Almanya, Avusturya, Belçika, Birlesik Krallik, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kibris, Hollanda, Irlanda, Ispanya, Isveç, Italya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan"

Saglik Istatistikleri Yilligi 2011 için tiklayiniz

Etiketler : Saglik Istatistikleri Yilligi 2011, saglik bakanligiuyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder