9 Kasım 2012 Cuma

Birinci Basamak Hekimler İçin Obezite İle Mücadele El Kitabı Hazırlık Çalıştayı

Birinci Basamak Hekimler Için Obezite Ile Mücadele El Kitabi Hazirlik Çalistayi 05 Temmuz 2012 Persembe - 14:43

Saglik Bakanligi Türkiye Halk Sagligi Kurumu tarafindan Birinci Basamak Hekimler Için Obezite Ile Mücadele El Kitabi Hazirlik Çalistayi hakkinda duyuru yayimlanmistir.

Bulasici olmayan hastaliklar, günümüzde dünyadaki en büyük salginlardan biridir. 2008’de meydana gelen ölümlerin %63’üne (36 milyon insan) bulasici olmayan hastaliklar neden olmustur. Bu ölümlerin yaklasik %80’i düsük ve orta gelirli ülkelerde meydana gelmis ve 70 yas alti en yüksek mortalite ise bulasici olmayan hastaliklara bagli olarak meydana gelmistir.

Fazla kilo ve obezite yüzünden her yil en az 2,8 milyon kisi hayatini kaybetmektedir. Kalp hastaligi, felç ve diyabet riskleri; beden kütle indeksinin (BKI) artmasina bagli olarak giderek artmaktadir. BKI’nin artmasi da belli kanserlere iliskin riski artirmaktadir.

Ülkemizde görülme sikligi giderek artan obezite ile mücadele için Bakanligimiz ve Baskanligimiz tarafindan 29.09.2010 tarihli ve 27714 sayili Resmi Gazetede Basbakanlik Genelgesi olarak yayimlanan “Türkiye Saglikli Beslenme ve Hareketli Hayat Programi” yürütülmektedir. Program kapsaminda 4-6 Temmuz 2012 tarihlerinde Ankara’da “Birinci basamak hekimler için obezite ile mücadele el kitabi hazirlik çalistayi” düzenlenmektedir.


Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder