5 Kasım 2012 Pazartesi

Sağlık Bakanlığı uygunsuz damacana sularını açıkladı

Saglik Bakanligi, damacana sularla ilgili yaptigi çalismalar sonucunda 15 markanin uygunsuz oldugunu açikladi.

Saglik Bakanligi, damacana sularla ilgili 81 ilde yapilan çalismalarin sonuçlarini açikladi. Saglik Bakanligi yaptigi yazili açiklamada, “Denetimlerde, mevzuat hükümlerine uygun olarak numuneleri alinan ve tekraren yapilan analiz sonuçlarina göre Türkiye genelinde faaliyeti olan dolum tesislerinden 28 Temmuz 2012 tarihli açiklamamizda bildirilmis olanlara ilaveten uygunsuzluk tespit edilen damacana suyu markalari sunlardir: “Gençsu”, “Karlik Madran”, “Alka Madran”, “Ivriz Su”, “Beysu”, “EDK Lara”, “Hünkar”, “Revan”, “Buzdag”, “Kardelen”, “Ideal”, “Hazar Vox Nida”, “Bahçeayran”, “Esensu Özayran”, “Kabalak”

Saglik Bakanligi'nca dolum tesislerinde uygunsuzluk tespit edilen markalarin üretimlerinin geçici olarak durduruldugu ve mevzuata göre cezai islem uygulandigi açiklandi.

Etiketler : sagliksiz,damacana su,saglik bakanligilogo uyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder