9 Kasım 2012 Cuma

Sağlık çalışanları mutsuz!

Saglik-Sen tarafindan saglik çalisanlarinin yasam kalitesini belirleme amaci tasiyan ve 21 ilde gerçeklestirilen arastirma sonuçlarina göre çalisanlarin içinde bulundugu ekonomik sorunlarin sosyal hayatlarina da yansidigi ortaya çikti.

Saglik-Sen tarafindan gerçeklestirilen ve anket seklinde yapilan arastirmaya göre çalisanlarin yüzde 20’si ekonomik durumlarini ‘kötü’ olarak tanimlarken yüzde 60’lik kesim ise ‘orta’ olarak tanimliyor.

Ekonomik sikintilar nedeniyle ailevi sorunlar yasayan çalisanlarin orani ise yüzde 45 olarak ortaya çikiyor. Ayrica çalisanlarin yüzde 69’u aileleriyle yeteri kadar vakit geçirmediklerini düsünüyor.

Ankette, “Bir önceki yila kiyasla ekonomik durumunuzu nasil degerlendiriyorsunuz?” sorusuna katilimcilarin yüzde 48’i “Bir önceki yildan daha kötü durumdayim” cevabini verdi. Ankete katilan çalisanlarin yüzde 80’i ekonomik gelirlerinin yetersizligi nedeniyle birikim yapamadiklarini, yüzde 36’lik bir kesim ise ekonomik sikintilar nedeniyle psikolojik sorunlar yasadiklarini ifade ediyor.
Ankette yer alan sonuçlar ile ilgili bir degerlendirme yapan Saglik-Sen Genel Baskani Metin Memis, halkin sagligi için gece gündüz fedakârca görevlerini yerine getiren saglik çalisanlarinin ekonomik ve sosyal alanlarda sorunlar yasamasinin Türkiye için olumsuz bir tablo olusturdugunu kaydetti.

Mesleki anlamda insani yasatma görevi olan saglik çalisanlarinin mesleklerini icra ederken diger taraftan ekonomik sikintilarini ve yine bunun bir sonucu olarak görünen ailevi sorunlari düsünmesinin çalisanlarin yaptiklari is anlaminda da önemli riskler olusturdugunu belirten Memis, çalisanlarin sosyal ve ekonomik durumlarinin düzeltilmesini gerektigini dile getirdi.

Etiketler : saglik çalisani, mutsuz, anketuyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder