6 Kasım 2012 Salı

İlkokul kaydı erteletmede uzman hekim şartı aranacak

12 yilik zorunlu egitimle birlikte en önemli degisiklik, okula baslama yasinda oldu. Yeni dönemde 66 ayini dolduran çocuklar, Milli Egitim Bakanligi (MEB) tarafindan e-kayit sisteminden adresine en yakin okula kaydedildi.

Çocugunu okula göndermek istemeyen velilerin ise doktordan, çocugun 'bedenen veya zihnen yeterince gelismemis' olduguna yönelik rapor almasi gerekiyor. Bu durum, raporun kimden alinacagina dair tartismayi da beraberinde getirdi. Saglik Bakanligi, kayit erteletmek isteyen velinin, raporu çocuk sagligi ve hastaliklari uzmanindan alinmasinin uygun görüldügünü açikladi. Bu rapor, birkaç uzman tarafindan düzenlenebilecegi gibi gerekli tektik ve tahliller tamamlanmak sartiyla tek bir doktor tarafindan da verilebilecek. Ancak raporu verecek doktorun çocuk sagligi ve hastaliklari uzmani olmasi sart. Aileler, kasim ayi sonuna kadar saglik kurumlarindan alacaklari bu raporla ilkokul kayitlarini bir yil ertelenebilecek.

Saglik Bakanligi'ndan yapilan açiklamada, "Ilkokul için bedeni veya zihni gelisimi yeterli olmadigi düsünülen 66 ay ve üzeri çocuklara verilecek raporun, çocuk sagligi ve hastaliklari uzmanlari tarafindan düzenlenmesi uygun görülmüstür. Ancak ihtiyaç halinde, tetkikler yapilmak suretiyle ilgili hekim tarafindan tek hekim raporuyla tamamlanacaktir. Bu rapor, kamu ve üniversiteye bagli saglik kurumlari tarafindan düzenlenebilecektir." denildi.

Etiketler : saglik bakanligi, milli egitim bakanligi, 66 ay, ilkokul erteletmelogo uyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder