5 Kasım 2012 Pazartesi

Sağlık.NET 2 Sistemi Entegrasyonu ile ilgili önemli duyuru

Saglik Bakanligi Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügü tarafindan Saglik.NET 2 Sistemi Entegrasyonu ile ilgili önemli duyuru yayimlanmistir.


T.C.
SAGLIK BAKANLIGI
Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügü

Sayi: B.10.0.SBS.0.77.00.00/700/2641    06.09.2012
Konu: Saglik.NET 2 Sistemi Entegrasyonu

Saglik.NET 2 sistemi 1 Agustos 2012 tarihinde devreye alinmistir. Veri tabani üzerinde 1-31 Agustos tarihleri arasinda islenen kayitlar incelendiginde önemli oranda verinin sisteme kaydedildigi gözlenmistir. Aile hekimi performans indikatörleri üzerinde yapilan incelemede ise bazi hekimlerimizin verilerinin eksik oldugu, eksik veri gönderen Aile hekimlerimizin kullandigi yazilimlardan bazilarinin entegre olamadigi, bazi yazilim firmalarinin sadece performansa dayali veri setlerinde entegrasyon sagladigi tespit edilmistir.

Bu nedenle firmalarin Saglik.NET 2 sistemine 14 Eylül 2012 tarihi mesai bitimine kadar tam entegrasyonu saglamasi ve muayeneler de dahil olmak üzere Agustos ve Eylül 2012 aylarinda olusturulan tüm saglik verilerinin 3 Ekim 2012 tarihi mesai bitimine kadar gönderilmesi gerekmektedir.

Belirtilen tarihlere kadar Saglik.NET 2 sistemine entegrasyonun saglanamamasi durumunda firmalara (Il Saglik Müdürlükleri yazilimlari dahil) ait güvenlik kodunun iptal edilecegi ve kurumlara/aile hekimlerine yazilim firmasinin degistirilmesi için bildirimde bulunulacagi hususunda;

Bilgilerinizi ve geregini rica ederim.

Dr. Hakki ÖZTÜRK
Bakan a.
Genel Müdür

Ek:
En Sik Karsilasilan 10 Entegrasyon Hatasi

Dagitim
AHBS ve HBYS Yazilim Firmalari
81 Il Halk Sagligi Müdürlügü

En Sik Karsilasilan 10 Entegrasyon Hatasi;

Etiketler : aile hekimi,saglik-net, entegrasyon,ahbsuyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder