10 Kasım 2012 Cumartesi

Su sektörü 'iade-i itibar' peşine düştü

Damacana sudaki 'kirli' listesi, pazari hareketlendirdi. 'Sudaki bulanikliktan' rahatsiz olanlar tam sayfa ilanlar veriyor, listeye adi karisanlar yeni raporlar yayinliyor. Hengameden en karli çikanlarsa su aritma sektörü ve reklamcilar oldu...

Damacana kriziyle gözler su sektörüne çevrildi, korkan vatandasi ikna etmek isteyen  firmalar reklam ve PR çalismasina agirlik verdi.  Saglik Bakanligi'nin sudaki 'kirli liste'yi açiklamasinin ardindan bulaniklasan suyu berraklastirma isi reklam pazarini hareketlendirdi.

Sirma Su, gazetelere ünlü doktor Prof. Dr. Osman Müftüoglu'nun yer aldigi tam sayfa ilanlar verdi. Müftüoglu'nun 'Saglikli bir yasam için günde en az 2 litre su için' önerisinin yer aldigi Sirma Su ilanlarinda, 'Her gün bes milyondan fazla kisiye Sirma Su içirmenin gururunu yasiyoruz. Tesekkürler...' ibaresine yer verildi.

'CAM DAMACANA' VURGUSU
Abant Dogal Kaynak Suyu ise 19 litre cam damacanada üretime geçtigini duyurdu. Türkiye'de ilk kez cam damacana kullanan firma oldugunu belirten Abant Su, bu damacanalari özel olarak Italya'dan ithal ettigini vurguladi. Damacana krizi su aritma pazarina da yaradi. Su aritma sistemi üreticisi RainSoft Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Selim Erdogan, 'Gazete ve televizyonlarda sagliksiz damacanalarla ilgili yapilan haberler sayesinde artik herkes daha bilinçli. Biz dahil sektörde birçok oyuncunun satislarinda çok ciddi artislar var'' diye konustu. Erdogan, su artirma cihazi fiyatlarinin 1.500 TL-3.500 TL arasinda degistigini belirterek 'Tüketicilerimize satin alma disinda kiralama hizmeti de veriyoruz. Günlük 1 TL'ye cihazlarimizi kiralamak mümkün' dedi.

Rapor duyurusu da yapiliyor
Sudaki hareketliligin bir baska cephesini ise ismi 'listeye giren' firmalar olusturdu. Kardelen Su, gönderdigi bültenler ile 3 Agustos 2012 tarihinde, Türkiye Halk Sagligi Kurumu tarafindan damacana sulari hakkinda yapilan açiklamaya, resmi itiraz yaptiklarini hatirlatarak, üretim tesislerinde damacana sularindan yeni numuneler alinarak incelendigini ve damacana sularinin saglikli oldugunu yönelik bir rapor gönderdi. Kardelen Su'dan yapilan açiklamada, söyle denildi: 'Kamuoyuna, 3 Agustos 2012'de yaptigimiz açiklamada; 14 yildan bu yana Saglik Bakanligi'mizin bütün denetim ve analizlerinde bir tek olumsuz rapor söz konusu olmadigini belirtmistik. Nitekim Saglik Bakanligi'nin dün yaptigi son analize ait raporda da (09.08.2012 tarihli rapor ektedir) damacana sularimizin saglikli oldugu resmen belgelenmistir.'

'Su filtresi sürahisi'ne talep % 100 artti
'Su filtresi sürahi'leri üreten Alman BRITA ise su krizinden karli çikan firmalardan bir baskasi oldu.

Aylin Löle/Aksam

Etiketler : damacana, su, iade-i itibaruyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder