7 Kasım 2012 Çarşamba

Kene sağlık çalışanlarını tehdit ediyor

Samsun'da doktor Mustafa Bilgiç'in KKKA hastaligi nedeniyle hayatini kaybetmesi ile ilgili açiklama yapan Önder Kahveci, kenenin Türkiye'de çiftçilerden sonra saglik çalisanlarini tehdit ettigini ifade etti.

2006 yilindan beri 4 saglik çalisaninin hastalardan bulasan KKKA nedeniyle öldügünü belirten Kahveci 2006 yilinda Çorum'da Hemsire Nazli Yazici, 2008 yilinda da Bolu'da hemsire olarak görev yapan Arzu Ögren, 2009 yilinda Samsun'da 18 yasindaki saglik teknisyeni Kübra Yanik ve son olarak yine Samsun'da doktor Mustafa Bilgiç hastalardan bulasan KKKA hastaligi nedeniyle hayatlarini kaybettiler. Geçmis yillarda Diyarbakir'da ve Ankara'da da doktorlarimiza hastanede bu hastalik bulasti. Hastanelerde mutlaka önlem alinmasi gerekiyor" dedi.

Kene Birimi Kurulmali
KKKA konusunda etkin bir bilgilendirme yapilmasi gerektigini ifade eden Türk Saglik-Sen Genel Baskani Önder Kahveci "Kirim Kongo hastaligina insandan insana bulasma yoluyla saglik çalisanlari yakalanmaktadir. Özellikle hastanelerde gerekli önlemlerin alinmamasi ve dikkatsizlik sonucu saglik çalisanlari bu hastaliklara yakalanmis, ölümler meydana gelmistir. Daha önce saglik çalisanlari bu konuda bilgilendirilmesi ve egitilmesi gerektigine dikkat çekerek, kene vakalarinin oldugu bölgelerdeki bazi hastanelerde kene birimi kurulmasini istemistik. Bu talebimiz gerçeklesmesi bir zaruret haline gelmistir" seklinde konustu.

Kahveci, çalisanlarin bu hastaliktan korunmasi için hastaliktan koruyacak gerekli tibbi malzemeler yeteri kadar ve zamaninda temin edilmesi ve çalisanlarin kisisel korunma hakkinda bilgilendirilmesi gerektigini ifade etti.

Hastaligin yogun oldugu bölgelerde bulunan büyük hastanelerde Kene birimi kurulmasi gerektigine dikkat çeken Kahveci, tedavilerin daha yogun ve etkili olmasi, ayrica saglik çalisanlarinin hastaliktan korunmasi için bunun sart oldugunu kaydetti.

Bu birimlerle saglik çalisanlarini hastaliga yakalanma risklerinin azalacagini ifade eden Önder Kahveci "Aksi halde saglik çalisanlari arasinda bu hastaliktan ölümler yasanmaya devam edecektir." diye konustu.

Etiketler : Aile Hekimi,Aile Sagligi Elemani, kene, kkkauyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder