8 Kasım 2012 Perşembe

E-Reçete hakkında önemli duyuru

Saglik Bakanligi Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügü tarafindan E-Reçete hakkinda önemli duyuru yayimlanmistir.

T.C.
SAGLIK BAKANLIGI
Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügü

Sayi: B.10.0.SBG.0.77.00.00/   26.06.2012
Konu: e-Reçete Hakkinda

Bilindigi üzere Sosyal Güvenlik Kurumu, ödemesini kendisinin gerçeklestirdigi reçeteleri elektronik olarak toplamak üzere e-reçete projesi yürütmekte ve uygulamaya geçis tarihini 1 Temmuz 2012 olarak ilan etmistir.

Bakanligimizca,  ödemesi SGK tarafindan yapilan reçetelere ilave olarak ülke genelinde üretilen tüm reçeteleri kapsayan "Ulusal E-reçete Projesi” yürütülmekle birlikte SGK 'nin projesine de gerekli destegin verilmesi kararlastirilmistir.

Bu kapsamda aile hekimleri, hastalarina yazdiklari reçeteleri simdiye kadar oldugu gibi elektronik olarak yazacak, Bakanligimiz Aile Hekimligi Bilgi Sistemine gönderdikleri gibi, gerçek zamanli olarak SGK elektronik reçete sistemine de göndereceklerdir. Aile Hekimligi yazilimi üzerinden yapilacak bu gönderim için AHBS firmalari ile gerekli çalismalar tamamlanmistir. Gönderim sonrasi SGK e-reçete sisteminden bir onay kodu cevabinin gelmesi ve hastaya reçetesi ile birlikte bu onay kodunun da verilerek tercih ettigi eczaneden ilaçlarini temin edebilmesi planlanmistir. Gerek hastalarimizin kendi ilaçlarini bilip haberdar olmasi, gerekse elektronik sistemlerde olusabilecek muhtemel problemlerden etkilenmemeleri için hastalara kâgit reçetelerinin verilmeye devam edilmesi büyük önem tasimaktadir. Aile Hekimleri, online olarak alacaklari SGK onay kodunun olup olmamasina bakmaksizin hastalara reçetelerini kagit formatta vermeye devam edeceklerdir.

Bakanligimiza bagli devlet ve egitim hastaneleri ile agiz ve dis sagligi merkezleri ise, mevcut hizmet yöntemlerini sürdürmeye devam edeceklerdir. Hastane ve ADSM'lerin ayni zamanda ileriki tarihlerde dâhil olacaklari e-reçete sistemine hazirlik mahiyetinde analiz çalismalari yaparak Bakanligimiz Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bilgi ve görüs bildirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda poliklinik oda sayilari, her türden bilgisayar ve yazici adetleri, tibbi sekreter sayilari ile hastalara ayrilan zaman durumlari dikkate alinacak ve reçetelerin hastane poliklinikleri ile servislerinde elektronik olarak yazilmasi halinde olusacak durumlar degerlendirilecektir.

Bilgi edinilmesi ve geregi için ilinizdeki tüm aile hekimleri ile ikinci ve üçüncü basamak saglik kurumlarina duyurulmasini rica ederim.

Prof.Dr. Nihat TOSUN
Müstesar

DAGITIM:
81 Il Saglik Müdürlügü ve Halk Sagligi Müdürlügü
AHBS ve HBYS Firmalari

Duyurunun asli için tiklayiniz

Etiketler : e-reçete, saglik bakanligi,logo uyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder