9 Kasım 2012 Cuma

Damacana skandalı cumaya açıklanıyor

Saglik Bakanligi damacana sularla ilgili 81 ilde yapilan çalismalarin sonuçlarini cuma günü web sitesinde açiklayacak. Sagliksizi da var, fahis fiyatla satilani da...

Saglik Bakani Recep Akdag, damacana sularla ilgili 81 ilde yapilan çalismalarin sonuçlarinin cuma günü Bakanligin web sitesinden duyurulacagini söyledi.

Gazi Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Ünitesi'nin açilis törenine katilan Saglik Bakani Akdag, törenin ardindan gazetecilerin sorularini cevapladi. Saglik Bakanligi'nin damacana sularla ilgili incelemelerine iliskin soru üzerine Akdag, “Bütün içme sulariyla ilgili olarak, ister musluk suyu, ister damacana olsun, vatandaslara takdim edilen sularla ilgili öteden beri denetimlerimiz yapiliyordu. Bu sene yaz çok sicak geçti. Yaz olmasi nedeniyle de takiplerimizi sikilastirdik” dedi.
Bir televizyon kanalinda yayin oldugunu belirten Akdag, “Bu yayinlardan sonra mesele daha hassasiyetle takip edilmeye baslandi. Özellikle dolum tesisinde sorun tespit ettigimiz 5 firmaya yaptirim uyguladik. Bunlar iyilestirme çalismasi yapacaklar. Tekrar yapilan incelemelerin ardindan iyilestirme görülürse satisa müsaade edecegiz. Iyilestirme olmazsa, ruhsat iptaline kadar gidilecek” diye konustu.

Dolumda sorun olmaz ama satista olur

Dolum tesisinde olmasa da satista problem olabilecegini kaydeden Akdag, satis konusundaki problemleri de bakanligin web sitesinden yayinlayacaklarini dile getirdi. Akdag, "81 ilde yaptigimiz çalismalarin sonuçlari Cuma günü web sitesinden yayinlanacak. Uygunsuz depolanmadan dolayi çikmissa bununla ilgili yaptirimlar da olacak" dedi.

Akdag, kozmetik ürünleriyle ilgili ayni yaptirimlarin da uygulanacagini vurguladi. Problem görülen markalarin piyasadan çekildigini belirten Akdag, “Çok önemli bir ceza varsa para cezasi yaptirimlari var. Yerine göre imalatin durdurulmasi yaptirimlari var” açiklamasinda bulundu. Bunlar piyasa gözetim denetimi adi altindaki yöntemin sonuçlari oldugunu kaydeden Akdag, insan sagligina nerede zarar gelecekse orada piyasa gözetim denetimi yapilacagini ifade etti.

Vatandasa ve medyaya bu konularda görev düstügünü dile getiren Akdag, “Uygunsuz sartlarda fahis fiyatlarda satilan ürünler var. Vatandas da biraz dikkatli olmali. Sürekli duyurular yapiyoruz. Basin da bir takim sarlatanlara firsat vermemeli. Bu isi sadece hukuki yaptirimlarla çözmek dogru degildir” ifadesini kullandi.

Etiketler : Saglik Bakanligi, damaca su, recep akdaguyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder