5 Kasım 2012 Pazartesi

Sağlık.NET 2 Sistemi Sıkça Sorulan Sorular

Saglik Bakanligi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügü tarafindan Saglik.NET 2 Sistemi Sikça Sorulan Sorular ve cevaplari yayimlanmistir.

1- Aile Hekimiyim, sifremi yeni sifirlattim, buna ragmen veri gönderemiyorum, ne yapmaliyim?

Aile Hekimi sifre sorunlarindan dolayi sifresini sifirlatmis ise sifresi ile ilgili KENDI PROGRAMINDA VAR OLAN ILGILI alanlarda bu bilgi güncellenmelidir.

2- Aile Hekimiyim, veri gönderirken kullanacagim Birim-Kurum kodum nedir?

Aile Hekimlerinin Birim-Kurum kodlari 00.00.000 seklinde olan bir kod degildir. Bu kod ÇKYS KODUDUR. ÇKYS Birim/Kurum kodu Il Halk Sagligi Müdürlügünden ögrenilmelidir.

3- Saglik.NET 2 sifremi nereden alabilirim?

a) Aile Hekimleri Saglik.NET 2 sifrelerini bagli olduklari Halk Sagligi il admininden alabilir veya sifirlatabilirler.

b) Firmalar Saglik.NET 2 sifre ve kullanici adlarini kullanici@saglik.gov.tr adresinden alabilirler.

c) Hastaneler Saglik.NET 2 sifre ve kullanici adlari ile kurum kodlarini sevcan.baygunes@saglik.gov.tr adresinden alabilirler.

d) Halk Sagligi ve Il Sagligi Il Adminler sifre ve kullanici adlarini sevcan.baygunes@saglik.gov.tr adresinden alabilirler.

4- Aile Hekimiyim, Saglik.NET ile ilgili islemlerim nelerdir? Bu islemleri nereden yaptirmam gerekir?

a) Saglik.NET 2 için kullanici tanimlama islemi yaptirilmalidir. Aile Hekimi bu islem ile Saglik.NET 2 sistemine dahil edilir. Il Halk Sagligi Müdürlügü Il admini ile irtibata geçilmelidir.

b) Hekim- Kurum eslestirme islemi yaptirilmalidir. Hekim bu islem ile ait oldugu birime atanir.

c) Il Halk Sagligi Müdürlügü Il adminiayrica Aile Hekimi KDS Grup islemi ile Aile Hekimi KDS_Birim grubuna atanmalidir. Hekim bu gruba atandigi takdirde KDS sayfasini görebilecektir.

d) Il Halk Sagligi Müdürlügü Il adminiayrica Uygulama-Eslestirme islemi yapmalidir. Hekimin kullanmis oldugu yazilim bilgileri bu islem ile Saglik.NET 2 sistemine kayit edilir. Hekim yazilimini degistirdiginde de bu islemi mutlaka yaptirmalidir aksi takdirde veri gönderemeyecektir.

e) Hekim bu islemlerin hepsini bagli oldugu Il Halk Sagligi Müdürlügü Il adminineyaptiracaktir.

5- Gezici Hizmet Lokasyonum eksik görünüyor ne yapmam gerekir?

a) Aile Hekimi bagli oldugu halk sagligi müdürlügündeki il admini ile görüserek hekimin birimini -birimde görünen hasta ve lokasyonlarini kontrol ettirmelidir. Görünmeyen lokasyonlarini il admini eklemelidir.

b) Hekim kendisine kesin kayitli nüfusun mernis adresinin dolumu bos mu oldugunu kontrol etmelidir.

c) Il admini lokasyonlari TUIK-Mernis yerel yönetimlerden kontrol etmelidir.Eger burada adresler var ve Saglik.NET 2 ?de görünmüyor ise il admini e-Saglik Yardim Masamizi arayarak yardim almalidir.

d)Hekimin gezici hastalarinin mernis adresleri tam olmalidir. Hekimler gezici hastalarinin mernis adreslerinin dogru olup olmadigini kontrol etmelidir. Hastalarin adreslerinde sorun var ise hastalari mernis adreslerini düzelttirmeleri için nüfus müdürlügüne yönlendirmelidir.

e) Eger tüm bu islemlerden sonra halen sorun devam ediyor ise e-saglik yardim masamizdan yardim alinmalidir.

6- Aile Hekimiyim, veri gönderirken "Sadece Kurumun Yetkili Kisisi Veri Gönderebilir" hatasi aliyorum ne yapmam gerekir?

Bagli oldugunuz Halk Sagligi Müdürlügündeki il admininiz ile görüserek Hekim-Kurum eslestirmenizin yapilmasini istemeniz gerekmektedir.

7- Hekimlerin isimleri ile ilgili Yönetim Web'de görünen bilgi dogru degil ne yapilmalidir?

Hekim öncelikle Tip Tescil ile görüserek veya yardim masamiza ulasarak Doktor Bilgi Bankasinda olup olmadiginiz kontrol ettirmelidir. Doktor bilgi bankasinda kayitli ise ÇKYS ile görüserek ÇKYS bilgilerini kontrol ettirmelidir.

8- Cezaevi yüklemeleri için süre nedir, uzatilacak mi?

Her ayin 3'üne kadar cezaevi yüklemeleri yapilmalidir.

9- Gebelik 8 aylikken tespit edilmis fakat yanlislikla sisteme 3 aylik olarak girilmistir. Gebelik sonlandigi halde sistemde halen devam etmektedir, ne yapmam gerekir?

Konu HSM'ye iletilmelidir. HSM tarafindan gerekli degerlendirmeler yapilarak karar verilmelidir.

10- Eski gebelik hastane tarafindan sonlandirilmis fakat benim sistemimde halen izlem istiyor ne yapmam gerekir?

Kullanmis oldugunuz yazilim firmasi ESK eslestirmesi ile bu tip gebelik sonlandirmalarini otomatik olarak programiniza yansitiyor olmalidir. Konu ile ilgili yazilim firmasi ile görüsülmelidir.

Etiketler : Saglik.NET 2, Sistemi, Sikça Sorulan SorularuyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder