10 Kasım 2012 Cumartesi

Nöbetlerle ilgili Anayasa Mahkemesine dava açıldı!

AHEF, Anayasa Mahkemesine nöbetlerle ilgili dava açilmasini sagladi. Aile Hekimlerine nöbet yazilmasi ile ilgili Saglik bakanligi ile görüsmelerde bulunan AHEF Yönetim Kurulu istedigi degisiklerin yapilmamasi nedeni ile konuyu Anayasa Mahkemesine götürülmesi ile ilgili çalismalar baslatti.

AHEF Hukuk Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Prof.Dr. Aytug Atici, CHP Izmir Milletvekili Aytun Çiray ile konu ile ilgili görüsmelerde bulundu. CHP’li millet vekilleri konuya son derece ilgi göstermis ve destek olacaklarini ifade etmislerdir. Bu görüsmeler sonunda AHEF Hukuk Komisyonu üyeleri bir araya gelerek, 6354 Sayili Kanunun Aile Hekimlerine nöbet tutturulmasini öngören 12. Maddesine yönelik ayrintili bir dosya hazirlamistir. Son olarak AHEF Hukuk Komisyonu Baskani Senol Atakan bizzat  CHP Ankara Milletvekili ve CHP Grup Baskan Vekili   Emine Ülker Tarhan ‘la görüserek dosyayi  teslim etmislerdir.  Dosya içerdigi tüm detaylari ile begeni ile karsilanmis ve eksiksiz bulunara , herhangi bir ilave gerektirmeden CHP tarafindan Anayasa Mahkemesine Nöbetlerin iptali için  aninda dava açilmistir.

Bu süreci takip eden, sonuçlandiran AHEF "Sonuna kadar davanin takipçisi  olacagiz.  Bu konudaki destekleri için degerli milletvekillerimize çok tesekkür ediyoruz. Yogun bir çalisma ile dosyanin hazirlanmasini, gereken yerlere ulasmasini ve davanin açilmasini saglayan AHEF Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Komisyonu Baskani Senol Atakan ve degerli Hukuk Komisyonu üyelerine ve bu süreçte destegini esirgemeyen tüm üyelerimize  tesekkürlerimizi sunariz. Hep birlikte daha iyiye…." açiklamasi ile üyelerine gelismeleri aktardi.

ailehekimleri.net

Etiketler : Aile Hekimi,Aile Sagligi Elemani, Nöbet, saglik bakanligi, anayasa mahkemesiuyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder