3 Kasım 2012 Cumartesi

Evden hastaneye 30 dakika şartı Danıştaylık

Türk Saglik-Sen Saglik Bakanligi'nin saglik çalisanlarina görev yaptigi yerde ikamet zorunlulugu getiren ve 30 dakikada evden hastaneye gitmesini düzenleyen genelgenin iptali için Danistay'a dava açti.

Davada saglik çalisanlarina ikamet zorunlulugu getiren 663 Sayili Kanun Hükmündeki Kararnamedeki yasal düzenlemenin de Anayasa Mahkemesinde iptal için de talepte bulunuldu.

Dava dilekçesinde genelgenin temel hak ve hürriyetleri engelledigi ve bu sebepten Anayasa'nin temel ilkelerine aykirilik tasidigi belirtilerek, çalisanlara 30 dakikada isyerinde olma sarti getirilmesinin çalisma barisini bozacagi ve idarenin çalisanlar üzerinde psikolojik baski olusturacagina dikkat çekildi. Çalisanlarin magduriyetine yol açacak olan söz konusu genelgenin yürütmesinin durdurularak iptal edilmesi istendi.

Kahveci Bu Düzenleme Her seyden Önce Insan Hakki Ihlali

Açilan dava ile ilgili bir degerlendirme yapan Türk Saglik-Sen Genel Baskani Önder Kahveci "Ikamet mecburiyeti getiren söz konusu düzenleme anlamsizdir. Imkâni olan herhangi bir zarureti olmayan çalisanlar zaten çalistigi yere yakin yerden ev tutar ama çalisanlarin aile hayatlarina bile müdahale ederek 30 dakikada hastane olacak sekilde ikamet edin demek her seyden önce bir insana hakki ihlalidir." dedi.

Istanbul'da Hastane Bitisiginde mi Otursunlar ?

Bu kurala uymayanlarinin cezalandirilmasini düzenlemekte kabul edilemez diyen Kahveci, "Idareler çalisma hayatinin disina çikarak ev yasamini da düzenlemeye kalkmalilar. Örnegin çalisanlarin Istanbul'da bu kurala uymak için hastanenin bitisiginde ev tutmalari gerekiyor. Kamu çalisanlarina görev yaptigi yerde ikamet zorunlulugunun kaldirildigi bir dönemde saglik çalisanlarina bu yasagin yeniden getirilmesi ve 30 dakikada isyerinde olma gibi bir sart getirilmesi adaletsizliktir. Umariz bu haksizlik hukuktan geri döner" dedi.

Etiketler : danistay,ikamet,30 dakika sartiuyariUyari: Sitemizde yer alan yazi, haber, makale, video, yorum ve tüm tibbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlidir. Bu bilgiler zamanla geçerliligini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanilamaz, kisisel teshis ve tedavi yönteminin seçimi için degerlendirilemez. Sagliginizla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danisiniz. Sitemiz, uzman bir doktora danisilmadan yapilan herhangi bir uygulamadan dogabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kisiler, bu uyarilari kabul etmis sayilacaktir.

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder