5 Kasım 2012 Pazartesi

2012 yılı Ağustos ayı eş durumu mazereti atama kurası (Halen görevde olanlar için)

2012 yili Agustos ayi es durumu mazereti atama kurasi (Halen görevde olanlar için) 28 Temmuz 2012 Cumartesi - 16:23

Saglik Bakanligi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan 2012 yili Agustos ayi es durumu mazereti atama kurasi (Halen görevde olanlar için) ilani yayimlanmistir.(GÜNCELLENMISTIR)

Bakanligimizda Uzman Tabip ve Tabip olarak görev yapan personel için 16 Agustos 2012 Persembe günü asagidaki esaslar ve takvim çerçevesinde noter tarafindan Es Durumu Mazereti Kurasi çekilecektir.

A) GENEL BILGILER

1- Bu kuraya Bakanligimizda Uzman Tabip, Uzman (TUTG) ve Tabip olarak ( 657 sayili Devlet Memurlari Kanununu 4 A maddesine göre) görev yapan ve es durumu mazereti nedeniyle atanma talebi olanlar basvurabilecektir.

657 sayili Devlet Memurlari Kanununun 4 B maddesine göre çalisanlar müracaat edemezler.

2- Basvurular Personel Bilgi Sistemi (PBS) (www.yenipbs.saglik.gov.tr veya www2.yenipbs.saglik.gov.tr) üzerinden yapilacak olup, baska herhangi bir basvuru kabul edilmeyecektir.

3- Mazereti kabul edilen adaylar; PBS Internet adresi üzerinden söz konusu atamalar için ilan edilen münhal yerlerden en fazla 5 (bes) tercih, ilgili unvan ve bransta 5 (bes) münhal yerin bulunmamasi durumunda ise en fazla ilan edilen yer sayisi kadar tercih yapabileceklerdir.

4- Saglik Bakanligi Atama ve Nakil Yönetmeliginin Degisik 30 uncu maddesinde “Bu Yönetmeligin 16, 19, 20, 21 ve 26’nci maddelerine göre atanmis olup atama kararlarini iptal ettirenler, mazeret durumlarinda yeni bir degisiklik olmadigi sürece bir yil süre ile atama talebinde bulunamazlar.” denildiginden es durumu mazereti kurasina basvurup iptal isteyenler mazeret durumunda yeni bir degisiklik olmadigi takdirde bir yil süre ile tekrar atama talebinde bulunamayacaklardir.

B) KURA TARIHI VE BASVURU SEKLI

1- Kura basvurulari 23 Temmuz 2012 Pazartesi günü baslayip, 27 Temmuz 2012 Cuma günü saat 18.00’de sona erecektir.

2- Basvurular PBS üzerinden yapilacak olup basvuru formunun çiktisi imzalanip es durumunu gösterir belgeler (*) ile birlikte, en geç 31 Temmuz 2012 Sali saat 18.00 de Saglik Bakanligi Genel Evrak Sube Müdürlügünde olacak sekilde APS ya da özel kargo ile gönderilmesi ya da elden teslim edilmesi gerekmektedir. (Elden teslim edenler, evraklarini bizzat kendisi veya noter tarafindan vekâlet verdigi kisi tarafindan teslim edeceklerdir). Aksi takdirde evrak teslim alinmayacaktir. APS veya özel kargo sirketi ile gönderilen ya da elden teslim edilen belgelerin Saglik Bakanligina vaktinde ulasmamasi halinde sorumluluk Saglik Bakanligina ait degildir.

3- Basvurusunu yapan personel, mazeretinin kabul edilip edilmedigini, kabul edilmedi ise nedenini ve kabul edildi ise kendisi için açilan münhal yerleri Personel Bilgi Sistemi üzerinden takip edecektir. Basvurusu kabul edilenler tercihlerini PBS üzerinden yapacak olup tercihler için basvurular 8 Agustos 2012 Çarsamba günü baslayip, 10 Agustos 2012 cuma günü saat 18.00 de sona erecektir.

4- Basvurusunu yapan personelin basvuru formunun çiktisini imzalayip, çalistigi kurum amirine (amirin adi soyadi, unvani açik sekilde yazilacak ve kurumun mührü olacak) ya da notere onaylatarak, en geç 14 Agustos 2012 Sali günü saat 18.00 de Saglik Bakanligi Genel Evrak Sube Müdürlügünde olacak sekilde APS ya da özel kargo ile göndermesi ya da elden teslim edilmesi gerekmektedir. (Elden teslim edenler, evraklarini bizzat kendisi veya noter tarafindan vekâlet verdigi kisi tarafindan teslim edeceklerdir). Aksi takdirde evrak teslim alinmayacaktir. APS veya özel kargo sirketi ile gönderilen ya da elden teslim edilen belgelerin Saglik Bakanligina vaktinde ulasmamasi halinde sorumluluk Saglik Bakanligina ait degildir.

5) Onayli basvuru formu ile PBS kayitlarindaki tercihler arasinda farklilik bulundugu takdirde, adayin tercihleri geçersiz sayilacaktir. Bu kisiler ile tercih bildirmeyenler, hatali form gönderenler ve tercihlerine yerlestirilmeyenler söz konusu kura için ilan edilen yerlerden bos kalan yerlere genel kura ile yerlestirileceklerdir.

6) Münhal yerlere yerlestirme islemleri 16 Agustos 2012 Persembe günü noter tarafindan bilgisayar ortaminda kura ile yapilacaktir. Kura yeri ve saati ise Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlügü internet sitesinde (http://yonetim.sb.gov.tr) daha sonra ilan edilecektir.

(*) Müracaatlarda Istenecek Belgeler

Tabip, Uzman Tabipler ve Uzman (TUTG)’ler

a)- Evli oldugunu gösterir evlilik cüzdaninin noter tasdikli sureti veya vukuatli nüfus kayit örneginin asli,

b)- Esinin çalistigi kurumdan alinmis onayli görev belgesinin asli

c)- Esi baska kurumda çalisanlar için esinin statüsünü, görev süresini ve kazanilmis hak aylik derecesini gösterir görev belgesinin aslini göndereceklerdir.

Etiketler : es durumu kurasi, Agustos, 4/b, sözlesmeli

Aile Sagligi Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder